Jön a tavasz!

HOGYAN LEGYEN TÉNYLEG JÓ ÉLMÉNY? - BAGYÓ SÁNDOR, A VÍZIMENTŐK VEZETŐJE AD TANÁCSOT A VERSENYZŐKNEK

2022. July 6. - Kékszalag

„Legyen mindenkinek jó élmény a Kékszalag és ne történjen baj! Vigyázzatok magatokra!”- üzente Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra nevező csapatoknak.

További friss anyagok

Vitorlás szemmel: Nagyon szoros versenyt vár a Ribstory kormányosa

2022. July 3. - Kékszalag

A Magyar Vitorlás Szövetség 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat felvezető podcastsorozata, a Vitorlás Szemmel ezen a héten Behek Istvánt, a Ribstory kormányosát fogadta vendégül. A csapat tavalyi évben bár újonc csapat volt, még is hamar megismertette magát: negyedik helyezést ért el. Akkor több helyen is azt nyilatkozták, hogy 2022-ben dobogós hely a cél.

2022. július 1-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT

2022. July 1. - Kikötő

2022. július 1-jén ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A Marina a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred Város Önkormányzatának beruházásában valósult meg. A megnyitóünnepségen elhangzott: a Kékszalag PORT új korszakot indít nem csupán Balatonfüred, hanem az egész hazai vitorlásturizmus életében.

Minden, amit a nyomkövetésről tudni kell: Gyorsabb és pontosabb lesz az Airmoniq rendszere

2022. June 30. - Kékszalag

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően még pontosabb lesz a rendszer. A legfontosabb újítás, hogy másodperces adatsűrűséggel (frissítéssel) működik majd a nyomkövetés. Másrészt minden fordulóhoz (Balatonkenese, Siófok, Keszthely) jeladót telepít az Airmoniq. Ezeknek köszönhetően a korábbi éveknél is gyorsabban "közvetíti" a versenyt az alkalmazás.

Kékszalag: A legfontosabb dokumentumok egy helyen

2022. June 28. - Kékszalag

A legfontosabb dokumentumok egy helyen

Mikor és hogyan lehet nevezni a Fehér Szalagra, a Kékpántlikára és a Kékszalagra?

2022. June 28. - Verseny

Nagyüzem lesz július második és harmadik hetében a Balatonon, ekkor kerül sor a Magyar Vitorlás Szövetség három versenyére, amelyeket számos parti program kísér. Valamennyi eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Most pedig kiderül, melyik versenyre mikor és hogyan lehet nevezni.

További cikkek

Földvárra érkezik a BAHART Regatta

Júliusban Balatonföldváron kétnapos futammal folytatódik a BAHART Regatta. Szombaton túra-, vasárnap pályaversennyel várja a vitorlázókat a versenysorozat szervezője, a Yacht Charter Guru.

A hajószerelés is vitorlázás

Bátyám, Szabó Csaba mondogatta ezt sokszor, mikor egy bérelt hajóval, vagy valamelyik vitorlástáborban használt fél-ronccsal nem tudtunk kimenni a vízre, mert mindig valamit szerelni kellett rajta. Ezért aztán ezzel “vigasztalta” a vitorlázni vágyókat. Azonban lássuk be, ha mélyen belegondolunk, akkor igen komoly igazságtartalma van ennek. Hisz nem arról szól a vitorlázás, hogy beemeljük formás hátsónkat egy teljesen felszerelt hajóba, és kifutunk a vízre vele.

Tramontana - Sennebogen Kupa 2022

Szombaton, gyönyörű napsütésben, igazi „Trami” szélben rajtolt a 2022. évi Tramontana-Sennebogen Kupa 120 hajós mezőnye. Az idei évben megdőlt minden korábbi nevezési rekord annak ellenére, hogy a nevezést technikai problémák nehezítették.

Immár harmadszor! Csak nők a Balatonon

2022. július 29-31. között rendezik meg a 4Ladies Cup-Hungary-t, azaz a csak női résztvevőknek szóló nemzetközi, nagyhajós pályaversenyt Magyarországon.

Lépésről lépésre a terv szerint! Így folytatódik Weöres Szabolcs Vendée Globe-projektje

„Ez inkább csak a realitás.” Technikai hiba akadályozta meg Weöres Szabolcsot abban, hogy sok-sok mérföldet gyűjtsön a 2024-es Vendée Globe kvalifikációjához. A múlt vasárnap rajtolt Vendée Arctique ugyanis már erre kijelölt verseny volt, ám nem sokkal a rajt után a billenthető tőkesúly rendszere mondta fel a szolgálatot. A projekt azonban lényegét tekintve folytatódik, hiszen még csak most kezdődött és a cél sokkal hosszabb távú, idő és lehetőség is van még a javításra. Amin kell változtatnak és a csapat készül tovább.

Vitorlás szemmel: Podcast beszélgetés Kalocsai Zsolttal

Az MVSZ új podcastsorozata, a Vitorlás Szemmel e heti vendége az RSM Sail Racing Team Hungary csapatfőnöke, Kalocsai Zsolt. A legfőbb téma az RSM Ezüst Szalagon elszenvedett árbóctörése. Kalocsai Zsolt mesél arról, hogy hogyan állnak fel ebből a balesetből, hogy milyen versenyre számítanak idén és mi a következő célkitűzésük.

Kedvenc nagyhajós versenyem. Az Ezüst Szalag

Ha évente csak egy nagyhajós versenyen vehetnék részt, gondolkodás nélkül az Ezüst Szalagot választanám. Az idei verseny minden várakozásomat felülírta. Volt nagyszél, kisszél, totál szélcsend, langymeleg, aranyhíd, ezüsthíd, naplemente, napfelkelte, holdfelkelte, holdlemente, már ha ilyen fogalmat ismer a köznyelv. Nincs kötelező minimális nevezési létszám, pedig a 8000Ft személyenként igazán baráti.

Versenyvitorlás és családi cruiser egyben – Beneteau First 36

A Beneteau legújabb modelljét is Sam Manuard tervezte, aki napjaink egyik legelismertebb hajótervezője, az elmúlt évtizedben az iparág nagy és dinamikusan fejlődő felfedezettje, aki a versenyhajópiacon alkotásaival bizonyítva a Mini Transattól a Class 40 osztályon át a legutóbbi Vendée Globe-on megérkezett az IMOCA 60 legnagyobbjai közé.

Mentsük meg magunknak a BalatonHelp-et!

Ha most azt hiszitek, hogy ez egy kunyerálós cikk, hát nem az. Gondoljátok át mit kaptok, és ti mindehhez mivel járultok hozzá!

A Raffica újra nyert a Genfi tavon

Király Zsolt, a Raffica kormányosa bekerült abba az exkluzív, mindössze öt remek vitorlázót magába foglaló társaságba, akik mindannyian hatszor nyerték meg a Bol d'Or Mirabaud regattát, a Genfi tó tókerülő versenyét.