Címke: kékszalag

Közeledik az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja!

2024. július 18-án, 9:00 órakor Balatonfüredről rajtol Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenyen várhatóan közel 3000 sportoló, több mint 500 hajóval indul majd. A verseny távja légvonalban 155 km, limitideje 48 óra. Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra online és személyesen is lehet nevezni. A személyes nevezésre július 17-én szerdán 11:00 és 20:00 óra között lesz lehetőség a Kékszalag PORT-ban.

A Principessa kapta 2023-ban a KPMG Fair Play díját

A KPMG 2021 óta adományozza a kiemelkedő sportszerű magatartást tanúsító versenyző csapatoknak, kormányosoknak a Fair Play Díjat.

Átvágott Szalag

Ebben a történetben ne keressétek az olló kezű politikusokat, a széles nemzeti szín szalagot. Ez a mi beszámolónk a Kékszalagról, amiben hittünk, mint mindig, de most csúnyán átvágott.

A rekordok 106 495 másodperce

Amellett, hogy új időrekord született az idei 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon, szombaton született meg az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hivatalos végeredménye, amely szerint számos további csúcs született Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén.

Jövőre nem az Airmoniq lesz a Kékszalag nyomkövetési szolgáltatója

Sok, a verseny iránt érdeklődő szurkoló tapasztalhatta: már az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja utáni pillanatokban sem működött az internetes nyomkövetés, befagyott a kép, nem frissült az adat, és gyakorlatilag a verseny nagyobbik része alatt problémákkal szembesült az, aki a küzdelem állására volt kíváncsi. A rendezői nyomkövetés a verseny első néhány órája után helyreállt, és a közvetítőkhöz is eljutottak az adatok, de a nézők csak a második nap láthatták újra a követett hajókat a nyomkövetőn. Különösen érthetetlen volt mindez annak a fényében, hogy már a tavalyi Kékszalag alatt is hibásan működött a rendszer. Németh Gábort, az Airmoniq ügyvezetőjét arról kérdeztem: miért nem sikerült idén sem a nyomkövetés?

Rekordok Kékszalagja: Időrekordot döntött az MLS Raiffeisen Fifty Fifty (5:03:56)

515 hajó vágott neki a vártnál gyengébb északi szélben a légvonalban 155 kilométeres 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjnak.

Ünnepel a Balaton: csütörtökön kezdődik az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Várhatóan 600 hajó legénysége vág neki csütörtök reggel az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjnak. A légvonalban több mint 155 kilométeres távot legkésőbb szombat reggelig kell teljesíteniük a versenyzőknek. Ugyan nem egyértelműek és nem egybehangzóak még a meteorológiai előrejelzések, de a Siófoki Meteorológiai Állomás ma reggeli előrejelzése szerint az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj első napjának kora reggelén erős, viharos szél várható. A verseny rendezője és a Versenykoordinációs központ elképzelhetőnek tartja a verseny rajtjának 3 órával törtnő (12.00-re) elhalasztását!

NEGYVENNYOLC ÓRÁN ÁT KÖZVETÍTI ÉLŐBEN, TÖBB PLATFORMON AZ IDEI KÉKSZALAGOT AZ MVSZ

Az idén mindenkihez eljut Európa legnagyobb tókerülője, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, ugyanis a Magyar Vitorlás Szövetség együttműködésben a Magyar Telekommal, valamint a Samsunggal több platformon ad élő közvetítést a verseny rajtját megelőző pillanatoktól kezdődően egészen a verseny ünnepélyes díjkiosztójáig. A több mint negyvennyolc órás adásban a mezőnyt kísérő motorosok élő képeit helyszíni értékelések, stúdióbeszélgetések, a Kékszalagról készült összefoglaló kisfilmek egészítik majd ki.

A LUA Events-ben lesz a helyszíni nevezés az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra!

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj helyszíni nevezése a - korábbi évektől eltérően - a Lua Events-ben lesz, melynek címe 8230 Balatonfüred, Anna Sétány 7., szerdán 11 és 20 óra között. Az online nevezés már korábban elindult az MVSZ Vihar-rendszerén keresztül.

Rendezés felsőfokon?

Jó lenne tisztán látnunk, mielőtt kifizetjük a nevezési díjat! Nem, nem a meteorológia bizonytalan előjelzései okozhatnak csalódást, ennél sokkal bántóbb, ha a rendezés nem érzi a feladatából adódó kötelezettségét, felelősségét. Ha egy versenyt a magyar vitorlázás csúcsszerve, a legmagasabban képzett szakemberei rendeznek, annak példaértéke kihat az alacsonyabb szintű rendezés munkájára, a sportág megítélésére.

Közeledik az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja!

Kékszalag Fesztivál keretein belül a szervezők sokszínű programokkal, látványos versenyekkel és Balaton múltját bemutató kiállítással várnak mindenkit!

Közeledik az ötvenötödik: Megjelent az idei Kékszalag versenykiírása

Július elején lesz a Kékszalag Fesztivál, amely a Balaton-parton és a vízen zajlik majd. A vitorlásversenyek a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjjal és a Classic Round - 24. Izsák Szabolcs Emlékversennyel kezdődnek július 1-jén szombaton, egy nappal később lesz a Kékpántlika. Július 6-án reggel pedig elrajtol az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Utóbbinak a versenykiírását most publikálta a rendező Magyar Vitorlás Szövetség.

JÚLIUS ELEJÉN KERÜL SOR A BALATON ÜNNEPÉRE – JÖN AZ 55. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJ

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye az idén július 6-án indul Balatonfüredről. A verseny színes parti programokkal egyhetes rendezvénysorozattal várja a versenyzőket, érdeklődőket, szurkolókat, akik tavaly új időrekordnak örülhettek.

Kitefoil-lal a Kékszalagon

Magyar Kitefoil versenyzővel, Deák Tomival sikerült egy rövid interjút készítenünk, aki az 54. Kékszalagon kitefoil-lal jelent meg.

Apró hiba okozta a Kékszalagon a nyomkövetés néhány órás leállását

Bár a szezonból több verseny van még hátra, a Magyar Vitorlás Szövetség versenyei közül augusztus elején éppen zajlik a Nagyhajós Országos Bajnokság és szeptember közepén még sor kerül a Félszigetkerülőre, de már túl vagyunk az Évadnyitón, a Fehér Szalagon és a Kékszalagon. Érdemes mérlegre tenni az idei versenyeken a nyomkövetést, amely pont a legnagyobb versenyen sajnos nem működött tökéletesen. Ennek okairól, az idei fejlesztésekről is beszélt Németh Gábor, az Airmoniq rendszerét fejlesztő cég vezetője a hunsail.hu-nak.

„Közvetítés” és „nyomkövetés” a 2022-es Kékszalagon

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat három olyan csatornán is lehetett követni, ahol kép- és hanganyaggal egyaránt igyekeztek beszámolni az eseményekről. Az M4 sport közvetítése volt a leginkább nagyszabású, én azt választottam.

Szeles - végre - és kalandokkal teli Kékszalag volt az idei - avagy a 3 dobogós 25-ös története

Az idei Kékszalagon végre Aiolosz, a négy égtáj szeleinek ura, s Szeléné, a Hold istennője kegyes volt a hajósokhoz, nem okozva nagy felfordulást és kalandokat. Csak éppen annyit, amennyiből kellő mértékben izgalmas sztorik kerekedtek.

Leértékelt hajósok versenye a Kékszalag árnyékában

A Kékszalag mezőnyéből valóban csak az első 200 hajó tekinthető versenyzőnek? A többi csak zarándok? Gyakran elhangzik ez a sommás ítélet. Tényleg csak a mezőny elején vannak a jó vitorlázók és a végén gyengék kullognak? Lássuk mi a valóság!

Mit csinált a főszereplő? Elkészült a bizonyítvány

A verseny időjárását döntően egy tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklon határozta meg. Az anticiklon peremén egymást követték az északnyugat-délkelet irányú légmozgások, amelyek az előző napokban hosszan tartó, erősen szeles időszakot okoztak a Dunántúlon.

Díjzápor és karnevál Balatonfüreden

Ünnepélyes keretek között fejeződött be július 16-án szombaton a több rekordot eredményező 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető vízi és parti programsorozatot és vitorlásversenyeket összekötő Balaton-parti fesztivál. A balatonfüredi díjátadó ünnepségen több tucat díjat osztottak ki a vitorlázóknak, többek között az abszolút értékelésben első helyet és új csúcsidőt elérő Raiffeisen Fifty-Fifty legénységének, a legjobb női csapatnak, a legidősebb és legfiatalabb versenyzőnek, továbbá “gazdára talált” a Fair Play Díj is.

1 2 3 4 5