SzezON

Volvo Körkapcsolás július 11-18.

2018. július 18. - Verseny

Remek héten vagyunk túl, és egy még jobb áll előttünk: közeleg a Kékszalag-fesztivál, ami egész évben lázban tartja a nagyhajós vitorlázókat. De erről majd a következő Körkapcsolásban, addig is nézzük, mi volt és mi lesz a héten!

További friss anyagok

Mi történik a Laser 4.7 vébén?

2018. július 16. - Verseny

A fiúk között Kovács Attila áll a legjobb helyen, ő a 24. helyről várja a folytatást.

AZ OPEL FIFTY-FIFTY ÉS A BLACK JACK VITTE A PÁLMÁT A VOLVO HIGH TECH REGATTA ELSŐ NAPJÁN

2018. július 14. - Verseny

Hosszúra sikerült a 2. Volvo High Tech Regatta első, szombati napja. Miután délelőtt kialakult a szél, sikerült egy pályafutamot megrendezni a katamaránok és a liberák számára, melyet az Opel Fifty-Fifty nyert. Ezt követően elrajtoltak a túrafutamok Alsóörstől Balatonfenyves felé. A foltos, hol megélénkülő, hol leálló szélben a csúcshajók csapatainak különösen sok türelemre és kitartásra volt szükségük, a 8m Open osztály futamát pedig Révfülöpnél pályarövidítéssel be is futtatták. Végül a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas által kormányzott PreVital Sailing Team haladt át először a túrafutam célvonalán, ám technikai probléma miatt azonnal báziskikötőjük felé vették az irányt. A szabályok értelmében végül a másodikként célba érő, ám a díjkiosztón megjelent Team Black Jack állt a dobogó legfelső fokára.

Magyar Tenger - minden ami nekünk a Balaton

2018. július 13. - Horizont

Hétvégén csúcsforgalom lesz a Balatonon: egyszerre szervezik meg a Volvo High Tech Regattát, a Balaton-átúszást és a Balaton-átevezést. Ezek közül az átúszásról beszélgettünk Máth István főszervezővel és a Volvo High Tech Regattáról Fekets Adriennenel. Valamint itt volt velünk Villányi Éva a Györöki Jazz Fiestától és Kondor Géza, Révfülöp polgármestere, akivel a Villa Filip Napok programjairól beszélgettünk.

Nagyon fontos - enélkül nincs Kékszalag!

2018. július 12. - Kékszalag

A sportorvosi igazolás kötelező ahhoz, hogy valaki indulhasson az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon.

Gyapjasak ezüstérmesek a 470-es junior EB-n

2018. július 12. - Verseny

Az éremfutamban megerősítették addigi második helyüket, és így ezüstérmet nyert Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-es junior Európa-bajnokságon.

Nem annyira friss

Száguldó katamaránok, Balaton-átúszás és Balaton-átevezés - csúcsforgalom várható hétvégén a Balatonon

2018. július 12. - Verseny

Érdemes lesz követni hétvégén a balatoni programokat, ugyanis azon túl, hogy látványos eseményeknek lehetünk tanúi a tavon, nem kis feladat volt július 14-re három nagy rendezvény, a 36. Lidl Balaton-átúszás, a Balaton-átevezés és az ezek útvonalát keresztező Volvo High Tech Regatta vitorlás verseny biztonsági szempontból történő összehangolása. Azonban a szervezők nem ismertek lehetetlent! Bár az, hogy megrendezik-e hétvégén, és ha igen, melyik napon a Balaton-átúszást, csak csütörtökön derül ki a várható időjárás függvényében, idejében fel kellett készülni minden forgatókönyvre. Az események szervezői minden eshetőségre készen várják a csütörtöki döntést az átúszás kapcsán.

Volvo Körkapcsolás július 4-11.

2018. július 11. - Verseny

A pénteken érkező hidegfrontnak hála a legutóbbi hétvégén ismét remek szél fújt, így igazi élményvitorlázásban lehetett része annak, aki valamilyen versenyen indult. Összefoglaljuk, mi történt az elmúlt héten, és mi vár ránk a következőn!

Klasszikus Kupa 2018, Eredmények, VIDEÓ

2018. július 11. - Verseny

Immár hagyomány, hogy Csopakon a Kereked Vitorlás Klubban évente megrendezik a Klasszikus Kupa pályaversenyt.

Azt a hétszázát!

2018. július 12. - Verseny

Expert-fps Kupa 2018. - Múltheti kalózos beszámolónkat ennyien lájkoltátok, ez azt is jelentheti, hogy minimum 700 olvasónkat tekinthetjük potenciális kalózosnak. Ez jó! De mi a nemlájkoló, rejtőzködő kalózosokat is elő szeretnénk csalogatni, mert rengeteg parton árválkodó hajóról tudunk, amibe életet lehetne lehelni.

Élénk szélben is felkészülten vitorlázó mezőny!

2018. július 11. - Verseny

Alsóörsön rendezték az idei szezon harmadik Bahart Regatta fordulóját. Élénk északi szél fújt a szombati tízórás rajt időpontjában. 43 hajó sorakozott fel a rajtvonalon.

További cikkek

Jön a Svert Kupa ifjúsági túraverseny!

A dinamikusan növekvő népszerűségű Svert Kupa vitorlásversenyek szervezői idén az ifjúsági kategóriában ritkának számító túraversenyi indítanak, amelyre várják az amatőr és profi ifjúsági versenyzőket minden egy és kéttestű hajóosztályban. A Svert - Kupa DELL túraversenyhez és a Svert Kupa - NaturZitrone pályaversenyekhez hasonlóan a versenyzők alacsony nevezési díjak mellett, értékes nyereményekért és hajóosztályonkénti értékelésben szállhatnak vízre augusztusban Zamárdi párjainál.

Gyapjasék dobogós helyen a 470 Junior EB-n

Kilenc futam után a harmadik helyen áll a magyar kettős a 470-es junior Európa-bajnokságon.

Bemutatkozik a Hungexpo – Hungarian Silence

Megérkezett a magyar fejlesztésű foileres high-tech trimarán a Balatonra, a 2018-as Kékszalagon mutatkozik be a Hungexpo – Hungarian Silence.

VADNAI JONATÁN 4. A LASER STANDARD U21 VB-N

Világbajnoki negyedik helyezéssel zárta U21-es pályafutását Vadnai Jonatán.

Decathlon Kupa Fertő tó

Az idei évben újra megrendezésre kerül a Decathlon Kupa, Optimist Ranglistaverseny, július 13-15. között. A megmérettetésen várhatóan újra több ország, több mint 100 versenyzője indul.

Erős szél, izgalmas csaták, örömszörf

Látványos versenyfutamokkal és közösségépítő örömszörfözéssel avatták fel új, balatonaligai telephelyüket a szörfösök.

Volvo Körkapcsolás – június 27.-július 4.

Ismét erősszeles hétvégén vagyunk túl, ráadásul nem csak nappal, de éjszaka is több versenyen küzdhettek a vitorlázók az elemekkel. Lássuk, mit hozott az elmúlt hét, és mi vár ránk ezen a héten!

All inclusive, és tényleg! Ezüstszalag 2018.

Egy enyhén korosodó, középmezőnyben vitorlázó kalózos házaspár elhatározza, hogy elindul az Ezüstszalag versenyen még akkor is, ha azt nem igazán jollékra méretezték. A nevezési díjban benne volt egy naplemente badacsonyi háttérrel, egy teliholdas éjszaka, egy napfelkelte, egy délutáni farewell party a Spari legendás panoráma-gyepén, így egy becsületes hedonista komoly hibát követne el ha ezt kihagyná. Mindezt kezdetben gyakorlási célzattal, de az idő előre haladtával a szándék mellé egy karitatív gondolat is betársult.

Túrázóknak ajánlott – a lista, amire vártál, megérkezett!

Merlin hajónaplóit ugyan mindig örömmel olvastad, és már rég vitorlát bontottál volna, hogy nekivágj a Balatonnak, csak épp nem tudtad eldönteni, merre indulj, hol mit érdemes megnézni, megkóstolni, meglátogatni - itt az ideje, hogy bevedd hajóval a tavat!

Csillagtúra ’18 az RC44 fedélzetén

Tavaly ősszel pattant ki Mika barátom fejéből, hogy vágjunk neki a 38. Csillagtúrának a No1 névre keresztelt RC44-gyel. Nem véletlenül No1, hiszen ő az első darab a Pauger-féle sorozatból. Komoly hajó, igazából a Liberák után ő a leggyorsabb egytestű a Balatonon, így joggal bízhattunk a győzelemben, sőt akár a Nelson/Capella 407 pontja is megdönthetőnek látszott.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gelencsér György 2018-07-05 18:32 All inclusive, és tényleg! Ezüstszalag 2018.

Példa értékű amit véghezvittetek. Fogadjátok gratulációmat. Akkor hajrá, álljunk bele újra a témába. Hogyan is kezdtem sok évvel ezelőtt: https://porthole.hu/cikk/10...
Jó szelet (tiszta vizet): Merli

István Árvai 2018-07-05 12:23 Csillagtúra ’18 az RC44 fedélzetén

Gratulálok, nagyon szép teljesítmény. Remélem mások is kedvet kapnak a csillagtúrához és nagyobb mezőny is érdeklődni fog e remek kis verseny iránt. A pontszám egészen elképesztő. Ha megengedtek egy p

Gelencsér György 2018-07-05 09:40 Túrázóknak ajánlott – a lista, amire vártál, megérkezett!

Kedves Barátaim, túrázó és egyéb csavargó hajós és nem hajós
társaim!

Felhívnám figyelmeteket arra, hogy a tavaly ősszel megjelent
!TÚRÁZÓKNAK AJÁNLOTT! újságcikkemben https://porthole.hu/cikk/11...
,

Gelencsér György 2018-07-05 08:49 !TÚRÁZÓKNAK AJÁNLOTT!

A most (2018.07.05) aktuális lista az alábbi linken érhető el.

https://docs.google.com/doc...

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Eta Horváthné 2018-07-04 08:48 All inclusive, és tényleg! Ezüstszalag 2018.

Szép volt!

1. / 20 oldal