SzezON

Volvo Körkapcsolás május 16-23.

2018. május 23. - Verseny

Pörög a versenyszezon, egymást érik a nagyhajós, kishajós, ifjúsági versenyek. Egyesek már Országos Bajnokságot rendeznek, és egy újabb világverseny közeleg a Balatonon!

További friss anyagok

Ez történt a Pünkösdi Regattán

2018. május 23. - Verseny

Az Opel Fifty-Fifty lett az első, az MKB Extreme Sailing a második, a Thunderbird pedig a harmadik helyen zárta a hosszú hétvégén megrendezett Pünkösdi Regattát, amelyre közel 230 hajó nevezett. Mindenféle időjárásra volt példa: szélcsendre, gyenge szélre, ahogy erős, 25 csomós szélre is. Utóbbi miatt egy árbóc eltört, az egyik hajó pedig felborult. Összességében remek verseny volt, méltó a hagyományokhoz és jó felkészülési lehetőséget nyújtott a Kékszalaghoz.

Elrajtolt a 470-es Európa bajnokság

2018. május 20. - Verseny

Két magyar egység is rajthoz áll a 470-es Európa-bajnokságon a bulgáriai Burgaszban. Gyapjasék az első 15-öt, Litkeyék a mezőny első felét célozták meg.

Pünkösdi Regatta első napi eredmények

2018. május 20. - Verseny

Itt vannak az idei Pünkösdi Regatta első napjának eredményei osztályonként és abszolút befutás szerint is.

Magyar Tenger - ha Pünkösd, akkor Balaton!

2018. május 18. - Horizont

Pünkösdi Regatta a Keszthelyi Yacht Kikötőnél, Balaton Camino, McDonald's BringaMánia Tour de Balaton, Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton, váltók, Red Dragon SUP a SUP Center Balatonnál, Tihanyi Pünkösdi Pálinka Festival, Pünkösdi Tavaszünnep Balatongyörökön, nyitóbuli a Matrózban, nyitóhétvége a Siófok50 jegyében a Plázs Siófokon, Rizlingtavasz a Rizling Generációval! Tartsatok velünk mert #abalatonszexi

Akkor hát tovább nyugatnak

2018. május 17. - Horizont

Ha már arrafelé készültünk! Fúj az északi veszettül, az elsőfokú viharjelzés villog, a gomolyfelhők is tornyosulnak. Első reffsor, normál fokk. Kicsit szűkebben a fél szélnél dőlünk és repesztünk Szigligetet célozva. Bízunk benne, hogy még a begorombulást megelőzően odaérünk. Megyünk-megyünk, fogy a távolság, az idő pedig egyre szelídül. A napocska mind gyakrabban mutogatja orcáját, viharfelhők távolabb csúsznak, szél mérséklődik, a viharjelzés megszűnt.

Nem annyira friss

Jön a Pünkösdi - Immár a harminchetedik

2018. május 17. - Verseny

Most szombattól rendezi meg a Túravitorlás Sportklub (TVSK) a Balaton második legnépesebb mezőnyével felvonuló nagyhajós versenyt, a Pünkösdi Regattát. Sorban a harminchetediket.

Workumban is szárnyaltak a magyar Ópésok

2018. május 17. - Verseny

Remek eredményeket hoztak a fiatalok Hollandiából: Szabó Roni 5. lett az ifik versenyében és 4 magyar ópés végzett a top 10 százalékban az év egyik legerősebb versenyén. Kis- Szölgyémi Soma pedig magabiztosan nyert a serdülők között. Brencsán Dávid beszámolója.

Nagyszerűen helyt álltak a 29er egységek Workumban

2018. május 17. - Verseny

Három egységgel vettek részt a magyar 29er-esek a Holland Bajnokságon a frízlandi Workumban. A csapatot Takácsy Levente, a Kereked Vitorlás Klub 29er-edzője kísérte és instruálta a versenyen. Takácsy Levi beszámolója.

Volvo Körkapcsolás 05. 09-16.

2018. május 16. - Verseny

Hivatalosan is elkezdődött a hétvégén a balatoni versenyszezon. Kicsiknek és nagyoknak is kijutott az Évadnyitóból, míg Optimisteseink legjobbjai és a Laseresek külföldi vizeken küzdöttek egymással és a széllel.

2018-ban is a Kikötőlánc partnere a Quantum Sails Hungary

2018. május 16. - Kikötő

2018-ban is folytatódik az együttműködés a nyolc balatoni kikötőt összefogó szervezet, a Kikötőlánc és a Quantum Sails Hungary között! Az együttműködés garantálja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Kikötőlánc hajósai hasznos kedvezményekhez, magas színvonalú szolgáltatásokhoz jutnak hozzá.

További cikkek

In-dulj!

Bizony remek dolog egy túra elébe nézni. Imádom! Pláne, így főszezon előtt. Ugyan már repkednek a hírek, hogy „pörög a Balaton”. Itt ez lesz, ott meg az. Kitűnő, hát legyen. Minden ilyesminek örülök, ami valamilyen formában igyekszik megnyújtani az évadot. Mi most kicsit mégis annak nézünk utána, hogy mi van ott, ahol éppen nincs semmiféle közhírré tett, vagy meghirdetett vonzó csődület.

Atom kupa, átmenetileg szponzor nélkül. De nem dobják be a törülközőt.

Ki mondta hogy a szélnek nincs lelke? Ki mondta hogy egy barátságtalan, szőrös szívű kiöregedett jampec aki nagy ívben tesz az érzelmeinkre?

Érdi Mári 5. lett a felnőtt Laser EB-n

Minden magyar hajó a terveknek megfelelően zárta a Laser Európa-bajnokságot. Érdi Mári befért az első ötbe, a Vadnai testvérek pedig az első húsz környékén végeztek - ahogy várták.

Hamarosan rajtol a 37. Pünkösdi Regatta

A Túravitorlás Sportklub idén 37. alkalommal, május 19-21. között rendezi meg a három napos Pünkösdi Regattát, Magyarország egyik legnépszerűbb nagyhajós vitorlásversenyét, amelynek gyorsasági futamát ebben az évben is a Helly Hansen támogatja.

Gyereksereg az idei Évadnyitón

Rekordszámú OP-s és 420-as indulószám mellett az Évadnyitóval vette kezdetét 2018. évi Nádas Kupa gyerekverseny sorozat a T-Systems támogatásával, Csopakon.

Versenysorozat újragombolva

Teljesen megújul a BAHART Regatta, amely öt versennyel és tíz futammal várja idén az amatőr versenyzőket.

Volvo Körkapcsolás május 2-9.

Bár a hivatalos Évadnyitót és a Balaton koszorúzását a következő hétvégén rendezik, azért a versenyszezon már elindult kis- és nagyhajóknak is a hazai vizeken.

Jól indult a Laser EB a Vadnai testvéreknek

Vadnai Benjamin különösen jól kezdett a Laser Európa-bajnokságon, Érdi Mári a első mezőny harmadában, Vadnai Benjamin pedig az első negyedében áll az első két nap után - egyelőre.

Küszöbön az Évadnyitó!

Most szombaton, azaz május 12-én lesz a Balatoni Évadnyitó. A következőket kell tudni róla.

Hármas magyar győzelem a Soling EB-n

A magyar egységekről szólt az alsóörsi, kilencfutamos Soling Európa-bajnokság.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2018-05-04 17:17 Nem búcsúzom!

MKB volt az az MNB.

Gelencsér György 2018-05-03 08:44 Csábító lüktetés

Útiterv javaslat,
tavaszi túra délnyugati medence 05.07-14

A
meteorológia előrejelzése alapján, a várható szél és időjárási viszonyok
figyelembevételével, a már nyitva tartó helyek felderítése után, a

Péter Csurgai 2018-04-10 10:20 Minden válasz újabb kérdést indukál!

Jól szórakoztam a cikket olvasva ! Sok ismerős szituáció köszönt vissza s nagyon hasznosnak tartom a génua szoros becsavarására szóló figyelmeztetést,mert ennek hiánya minden évben sok kárt okoz a mi

Lelkes László 2018-04-05 19:31 Mi a teendő a sportorvosival?

Először is: a kormányosnak van vitorlás jogosítványa, aminek feltétele az érvényes orvosi engedély. Minek ezt megismételni sportorvosival? Másodszor: ha a versenyzés "elkerülhetetlen feltétele a sport

Gab 2018-04-05 18:59 Mi a teendő a sportorvosival?

A szövitől vették át, ők meg ugye...
A sportorvosi ugyanolyan lehúzás mint a súlyadó, meg annyi más hasonló sarc mAgyarországon. Nincs mögötte semmi, felesleges basztatása a versenyezni szándékozó hül

1. / 20 oldal