SzezON

Több mint 75 milliárd forint fejlesztési igény a Balatonnál a megemelt vízszintmaximum miatt

2019. május 22. - Horizont

A Balaton vízszintmaximumának emelése miatt 10,2 milliárd forint értékű ideiglenes beavatkozásokra van szükség, a következő évtizedben pedig legalább 75,4 milliárd forint fejlesztést kell végrehajtaniuk az önkormányzatoknak, a strandok, kempingek és kikötők üzemeltetőinek - állapította meg a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) által megrendelt társadalmi-gazdasági kutatás.

További friss anyagok

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

2019. május 21. - Horizont

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre. A kilátogató közönség megismerkedhet a települések saját kulturális értékeivel, ízvilágukkal, programkínálatával, turisztikai szolgáltatásaival Füzértől egészen Körmendig.

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb balatoni versenyén

2019. május 21. - Verseny

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

Magyar bronzérem az olasz 29er bajnokságon

2019. május 21. - Verseny

Jól mentek a magyarok az olasz nemzeti bajnokságon.

A Vadnai testvérrek rajtoltak legjobban a Laser EB-n

2019. május 21. - Verseny

Mindhárom Laser osztályban 2-2 futamot rendeztek, a magyarok vegyes eredményeket értek el.

Szűkös a költségvetésed? Hozd ki a legtöbbet már meglevő vitorláidból!

2019. május 20. - Műhely

Akinek van hajója, az pontosan tudja, hogy mindig kell rá valami, ami sokba kerül, legyen az egy új veret vagy a hajó fenekén a festék. Szerencsére, ha a vitorlákról van szó, van egy-két olcsó megoldás, amivel pénzt takaríthatunk meg.

Nem annyira friss

Olvasói levél@ - Válaszol a horgász által megszólított vitorlázó

2019. május 19. - Horizont

Megérkezett a válasz a tegnapi olvasói levélre, ahol egy balatonalmádi horgász panaszolta el nehezségeit. A választ az a bizonyos bérvitorláztató magánszemély írta.

BAHART Regatta 2019 I. forduló Badacsony

2019. május 19. - Verseny

Egy ismét esős és szélben gazdag hét után, szombaton egy régi jól bevált helyszínen, kezdődött az új szezon első fordulója. Attila nem ma kezdte, jó kikötői csapat, remek vendéglátás, sül a malac, biztató számú on-line előnevezés és ugyancsak biztató meteo prognózis. Kell ennél több?

Ismét világbajnokságot rendez a THE

2019. május 18. - Verseny

A Tihanyi Hajós Egylet nyerte el a 2022-es 470 junior és masters vb rendezésének jogát.

Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

2019. május 18. - Horizont

Olvasói levelet kaptunk melynek írója a horgászok nehézkes helyzetére hívja fel a figyelmünket: Almádiban a parthoz túl közel bóján horgonyzó hajók miatt már nem maradt helyük horgászni… ti mit gondoltok a probléma felvetésről?

Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa Bajnokságon

2019. május 18. - Verseny

Pályafutása második Európa-bajnoki ezüstérmét szerezte a vitorlázó Berecz Zsombor: a finn dinghy osztályban induló magyar világbajnok az Athénban megrendezett versenyen második helyezett lett. A szombati éremfutamon a kilencedik helyen ért célba, amivel bebiztosította Európa-bajnoki helyezését. A magyar versenyző számos nagy nevet előzött meg, a vert mezőnyben végzett a világranglista élén álló holland Nicholas Heiner és a balatonföldvári 2017-es világbajnok svéd Max Salminen is.

További cikkek

Harsogja a rikkancs!

Csak tessék – tessék hölgyek, urak! Megjelent a színes – képes tarkabarka! Más eltitkolja, nem tudja, mi felderítjük, megírjuk! Ki, kivel, mikor, hol, mekkorával, hányszor, mennyiért! Kommentárok nélkül, csak a tényeket! Hát vigyék, olvassák! Tessék – tessék!

Berecz Zsombor nyerte a csütörtöki napot Athénben

Az összetettben a 2. helyre jött fel a magyar világbajnok.

Az 5. helyen áll Berecz Zsombor Athénban

Szerdán két gyengébb szeles futamot rendeztek az EB-n.

Kwindoo körkapcsolás május 1-15

Hivatalosan is elindult a balatoni versenyszezon és bár az Évadnyitó napján pont nyárias arcát mutatta a tó, leginkább őszre emlékeztetett mindenkit az elmúlt két hét idójárása. Közben Mári második lett Hyères-ben, ami fantasztikus eredmény, de Gyapiék EB-n szerzett 15. helye is bíztató. Itthon pedig voltak ifjúsági, felnőtt és nagyhajós versenyek is, San Francisco-ban pedig lezajlott a SailGP legújabb fordulója, melyet cikkünkben visszanézhettek, ahogy visszanézhetitek a Kwindoo-n az Évadnyitót is!

Berecz Zsombor harmadik helyen áll az EB-n

A második versenynapon Berecz Zsombor minden futamban az első tízen belül ért célba.

Pondró ébred zöld ereken…

„...görnyedt ember bottal megyen, csontváz kattog fönn a hegyen.” Weöres Sándor megindító szavai csengenek fülemben. Hisz beköszöntött a tavasz. A tél szorítása után újra él, lüktet a természet, üde zöld ruhába bújnak az erdők, virágok tarkítják a rétet.

Jön a Nemzeti Regatta

Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án várják Siófokon a látogatókat. A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!

Nyílt levél egy Anyától az illetékes Minisztériumnak

Tavaly nyáron egy 15 éves fiú életét vesztette egy vízibiciklis balesetben a Balatonon. Nem ő volt az első és sajnos valószínűleg nem is az utolsó. Pedig sokat lehetne tenni azért, hogy ezek a tragédiák ne történjenek meg, csak a döntéshozóknak új szabályokat kellene alkotniuk. Szabályokat, melyek életet menthetnének. A nyár pedig közeleg.

Kezdődik a szezon, szombaton lesz az Évadnyitó

Most szombaton lesz az idei vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj. A rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással.

Remek szélben rajtolt az idei ODT Kenesén

Április 27-én és 28-án a KMPVSE rendezte Balatonkenesén a Kenese Marina-Port-ban a négyfordulós One Design Trophy első állomását. A fordulón nyolc OD osztály (Asso99, 8mOD, Melges 24,NAU370RUn, Elliott770, J24, Sudár Regatta, Scholz 22), 54 hajóval és 250 versenyzővel állt hajó állt rajthoz. Fantasztikus szélben, 2 pályán, a két nap alatt 5 futamot vitorláztak az egységek.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Haris György 2019-05-20 14:52 Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

Ugyanezen horgászok a tihanyi félsziget alsó útján a járdát teljesen kisajátították maguknak. Most már nemcsak éjjel, de nappal is felállnak az autókkal a járdára, teljes szélességében elállva azt, el

deckard 2019-05-19 18:41 Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

horgász...

Bodnár Balázs 2019-05-19 16:53 Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

Tényleg egy finom fenyegetéssel kell befejezni egy ilyen levelet?

Gab 2019-04-16 19:36 Dr. Jüs Segger – A Seggerling amatőr építésű hajóosztály alapítója

seggerling / seggelring
https://porthole.hu/tag/1733/
https://porthole.hu/tag/1225/

ycx 2019-04-06 05:49 Le vagyunk sajnálva...

Finnországban rengeteg helyen van egy kis leágazás az útról, ami belevezet a legközelebbi tóba, vagy folyóba. A tábla is mutatja: venenlaskupailka - csónakvízretevő hely. Sehol senki a környéken, aki

1. / 20 oldal