SzezON

Tovább repít a szél

2019. július 21. - Horizont

Ha már Tihanyba hozott a kíváncsiság, menjünk tovább a „mesés kelet” felfedezésére. Legalábbis addig, ameddig megcsonkított lehetőségeink megengedik.

További friss anyagok

Milyen idő lesz a Kékszalagon?

2019. július 17. - Kékszalag

A csütörtökön reggel Balatonfüredről rajtoló 51. Kékszalag Nagydíj alatt az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint egy gyenge magassági hidegfront, illetve nyugati irányból fölénk sodródó nedves levegő teszi labilissá a légkört.

Hajóra száll a rallykrossz bajnok

2019. július 16. - Kékszalag

Szereti az embert próbáló feladatokat Szabó Krisztián rallykrossz Európa-bajnok autóversenyző: egy vadonatúj versenyhajóval elindul a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon.

Mit mondanak a rutinos vitorlázók?

2019. július 16. - Kékszalag

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező vitorlázók mesélnek a Kékszalagról, a vitorlázásról, a lassabb hajókról és sok minden másról.

Az Opel Fifty-Fifty nyerte a Horváth Boldizsár Emlékversenyt

2019. július 16. - Verseny

48 hajó nevezett az idei Horváth Boldizsár Emlékversenyre, amelyből végül 36 hajó bátorkodott elrajtolni a Balatonfüred előtti vízterületen. A megcsappant mezőny nem csalódott – remek időjárási viszonyok mellett, mindenki szintidőn belül teljesítette a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyári-öböl – Balatonfüred útvonalat.

Balatonberényben folytatódott a Junior Balaton Kupa

2019. július 15. - Verseny

A Piarista Vitorlázó Egyesület rendezésében került sor a Junior Balaton Kupa második állomására. Ez az állomás egy új helyszín a versenynaptárban.

Nem annyira friss

Biztonsági zónák a Kékszalag idején

2019. július 15. - Kékszalag

A Kékszalag versenyzőinek és nézőinek biztonsága érdekében több helyen is biztonsági zónák lesznek, amelyeket a Magyar Vitorlás Szövetség kérésére a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság jelölt ki.

A Prevital nyerte a Kékszalag főpróbáját

2019. július 13. - Verseny

Nagy csatában és a verseny végére leálló szélben, esős időben a Litkey Farkas kormányozta Prevital nevű katamarán nyerte a Balaton keleti medencéjében szombaton megtartott Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat. A klasszikus hajóknak kiírt 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Roundon pedig a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló szerezte meg az első helyet.

Vadnai Benjamin: A legjobbnak kell mennie az olimpiára

2019. július 12. - Verseny

A magyar vitorlássport harmadik tokiói kvótáját Vadnai Benjamin eddigi karrierje egyik legjobb felnőtt világbajnoki eredményével szerezte a japán Sakaiminatoban rendezett világbajnokságon. Közvetlenül a verseny után még a helyszínről adott interjút a hunsail.hu-nak, amiből kiderül, hogy a vébére extrém sebességet tudott felépíteni, de hullámvölgybe is került.

KÉKSZALAG-VERSENYZŐK FIGYELEM, AKADÁLY FONYÓDNÁL

2019. július 12. - Kékszalag

Az éjszakai menet során okozhat nehézséget a déli parton a Fonyódnál jelzett akadály.

Volt egyszer egy flottabajnokság...

2019. július 11. - Verseny

"Sodor a funky", azaz a nyár, a meló, és a több, mint elég tennivaló, mégis úgy illik, hogy megemlékezzek az idei orfűi túránkról.

További cikkek

Fehér Szalag, Kékszalag: így kövesd a versenyt vízen és szárazföldön

Szombaton rajtol a Balatonon Keleti-medencét kerülő verseny, a Fehér Szalag, amit a Kékszalag főpróbájának is szokás tekinteni. Ez most nem csak a vitorlázás, hanem a nyomkövetés szempontjából is igaz lesz: a Kwindoo nyomkövető alkalmazást is most próbálhatják ki, tesztelhetik le a versenyzők - a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalagon már kötelező lesz a használata.

Hosszában a Balatont! Bemutatjuk a Q30-at.

Néhány éve valóságtól elrugaszkodott gondolatnak számított olyan elektromos hajót készíteni, ami kényelmes utazósebességgel képes megtenni a Kenese-Keszthely távot megállás nélkül. Most viszont ez az idő is eljött!

SVERT KUPA ONLINE NEVEZÉSE ELINDULT, A VERSENYKIÍRÁSOK IS ELÉRHETŐEK!

Idén rövidebb ideig, azaz két hétig nevezhettek online, 2019. július 10.12.00- július 24.12.00 óra közt. Azaz az ONLINE NEVEZÉS mind a két amatőr versenyre ELINDULT! Nevezz tehát mielőbb a Svert Kupa – Ifjúsági túraversenyre, vagy a Svert Kupa- DELL túraversenyre!

Szombaton indul a Fehér Szalag

Szombaton rajtol Balatonfüredről a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj - 22. Izsák Szabolcs Emlékverseny.

ITT A HARMADIK TOKIÓI KVÓTA, VADNAI BENJAMIN SZEREZTE MEG

Laser Standard osztályban is lesz magyar versenyező a tokiói olimpián, Vadnai Benjamin a vjapán világbajnokságon elért 20. helyével megszerezte a harmadik magyar részvételi jogot.

Mindkét magyar hajó az Arany csoportban a Laser VB-n

Vadnai Benjamin a 20., Jonatán pedig a 35. helyen zárta a selejtezőket Sakaiminatoban a világbajnokságon, így mindketten az aranycsoportban folytatják.

Továbbra is az élmezőnyben a Vadnai testvérek Japánban

Pénteken mindkét magyar hajó az első húszon belül végzett mindkét futamban.

Már túl a félmillió utason!

Július 6-án kezdődik a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg. Így egészen szeptember 1-ig várja az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.

Jól kezdték a VB-t a Vadnai testvérek

Két futam után Benjamin az 5., Jonatán az 53. helyen áll Sakaiminatoban.

Készülünk mi is az idei Kékszalagra

Olvassátok szeretettel Szenttamási István Tamás sorait a 2018-as Kékszalagról, aki a Sirocco fedélzetén volt vendég a versenyen. Kislányát, Lilit is annyira megihlette apukája élménybeszámolója, hogy még meg is festette az éjszaka rohanó Sirocco-t.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Tamás Szollár 2019-06-25 17:58 Barát vagy ellenség az árvaszúnyog?

Kedves Móra doktor úr!
Magam nem vagyok szakértője a biologiának, mindössze megérzéseim alapján gondolom azt, hogy mi emberek átestünk a ló túloldalára. Ha valami zavar minket azt eltörölni, kiirtani

Gab 2019-06-14 07:52 Alapfeltétel: Aki a hajón van, azt be is kell nevezni

A focis hasonlat igen sértő, főleg, hogy a mvsz nevében íródott a cikk.
A sportorvosit sem volt célszerű belevenni, mindenki tisztában van vele, hogy az is csak egy értelmetlen lehúzás, gyakorlatilag

Zoard 2019-05-28 20:08 A balatoni vitorlázás páriái a jollésok

Kedves András,

évek óta élvezettel olvasom blogbejegyzéseit a jollés életről. Tisztelem és értékelem a törekvését abban, hogy próbál küzdeni ennek balatoni fennmaradásáért! Ha valamikor eljutok oda, m

Haris György 2019-05-20 14:52 Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

Ugyanezen horgászok a tihanyi félsziget alsó útján a járdát teljesen kisajátították maguknak. Most már nemcsak éjjel, de nappal is felállnak az autókkal a járdára, teljes szélességében elállva azt, el

deckard 2019-05-19 18:41 Olvasói levél@ - Almádi horgászok vs. charterhajók a bóján

horgász...

1. / 20 oldal