SzezOFF

Mindent a versenyvitorlázásról - Szakmai előadássorozatot indít az MVSZ

2019. január 18. - Horizont

Öt előadásból álló szakmai sorozatot indít a szövetség január végén. A március közepéig tartó sorozat keretein belül versenyzői, bírói, technikai és széltaktikai szempontok szerint elemzik szakemberek a versenyvitorlázást, valamint Balaton meteorológiáját is meg lehet ismerni közelebbről.

További friss anyagok

ÚJ HELYSZÍNEN A FINN EB: ATHÉNBAN LESZ A MÁSODIK EURÓPAI KVÓTASZERZŐ

2019. január 15. - Verseny

A tavaly decemberi szélsőséges időjárás okozta infrastrukturális károk lehetetlenné tették az eredetileg a szicíliai Marsalába tervezett idén májusi finn dinghy Európa-bajnokság lebonyolítását. A dél-olasz város helyébe Athént jelölte a Nemzetközi Finn Szövetség (IFA). A verseny időpontja nem változott.

SZÁNTÓDNÁL CSAK ÓVATOSAN! - KOTRÁS MIATT

2019. január 15. - Horizont

Mederkotrás lesz Szántód közelében februártól május végéig, aki arra jár, fokozott figyelemmel vitorlázzon.

Szürke fellegek

2019. január 14. - Horizont

Bizony, itt a tél. A hajók többsége téli álmát alussza, gazdáik a szárazföldre kényszerítve pihenik nyári kalandjaikat. Persze, tisztelet a kivételeknek, akik különféle téli regattákon fagynak karikára. Irigyelem őket. Tényleg! Isten bizony! De rajtam még nem hatalmasodtak el az „elvonási tünetek” olyannyira, hogy a vízre szállási kényszer kitessékeljen a Balatonra. Egy kis sétára a part közelében – jól felöltözve – viszont könnyen kapható vagyok.

Visszaszámlálás

2019. január 14. - Horizont

Fantasztikus volt a hétvége. A nap beragyogta a Balatont. A partot, a hegyeket hó borítja, a tó felszíne továbbra is folyékony halmazállapotú. Most kéne vitorláznunk, de arra még várnunk kell majdnem 3 hetet.

50-ES CIRKÁLÓK: JÓ SZELET, JÓ EGÉSZSÉGET

2019. január 14. - Horizont

Több hajóosztály után most az 50 cirkálók osztálykapitánya, Farkas János összegzi a 2018-as szezont.

Nem annyira friss

EURÓPA 30-AS CIRKÁLÓ: BARÁTI HANGULATBAN SPORTSZERŰ VERSENYEK

2019. január 11. - Horizont

A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a hajóosztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, most kíváncsi volt arra, hogyan látták a hajósok a szezont. Ezúttal az Európa 30-as cirkálókhajók osztálykapitánya, Mészáros Gábor számol be a szezonról.

Téli menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok

2019. január 11. - Horizont

Mától, november 19-től téli menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok

Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

2019. január 10. - Horizont

Véleményem szerint alaposan és körültekintően, de legfőképpen őszintén kellene egyeztetnünk a hajós képesítésekről, illetve véleményeinket ütköztetni annak érdekében, hogy eljussunk egy megfelelő szabályozáshoz. Amennyiben sikerül, akkor ezt a megfelelő formában el kell juttatnunk a döntéshozókhoz.

Nyaralóhajózás Magyarországon

2019. január 10. - Horizont

Ízlelgessük, barátkozzunk a kifejezéssel, mert hamarosan akár mi is cselekvő részesei lehetünk a nagyvilágban népszerű, nálunk méltatlanul mellőzött hajózási formának a nyaralóhajózásnak.

Az Év Sportolója 2018: megvannak a tízes listák, megkezdődött a szavazás

2019. január 8. - Verseny

Miután Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője az M4 Sport élő adásában ismertette a 10-es listákat, megkezdődött az internetes szavazás 2018 legjobb sportolóira. Az MSÚSZ tagjai 61. alkalommal voksolhatnak.

További cikkek

A TISZA SZERELMESEI AZ ÚJÉV ELSŐ NAPJÁN ISMÉT VÍZRE SZÁLLTAK

Tizennegyedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba ültek, vízisieltek.

Szilveszteri Regatta videó

Elkészült a Szilveszteri Regatta filmje, az év utolsó napján is élettel telt meg a BL YachtClub, szerintünk erről szól az egész éves Balaton!

30-AS CIRKÁLÓK: EL KELL TÜNTETNI A MEGOSZTOTTSÁGOT!

Jó évet zárt 2018-ban a nagyhajós közösség, több versenyen rekordot döntött az induló és befutó hajók száma. A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a hajóosztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, kíváncsi volt arra, hogyan látták a hajósok a szezont. Több hajóosztály után most Kemény Balázs, a 30-as cirkálók osztálykapitányáé a szó.

ITTAS HAJÓVEZETÉS: SZIGORÚBB SZABÁLYOK JÖTTEK

Bár a bírságösszegek maradtak, a korábbinál alacsonyabb alkoholos értékekhez kötötték a büntetéseket 2019-től. Íme a tudnivalók.

FLUCK BENEDEK: “A VITORLÁZÁS NEM PUSZTÁN SPORT, HANEM ÉLETFORMA”

Az MVM Sportegyesület októberben megválasztott és kinevezett új elnöke, Fluck Benedek – aki az MVM-NKM összevont HR-vezérigazgató-helyettese a múlt év októberétől – legfőbb célja az egyesület által szervezett sportélet felélénkítése és a taglétszám növelése. Cél továbbá, hogy a vitorlás utánpótlásból kiöregedett versenyzőket is a sportágon belül tartsák, mert “nem mindenkiből lesz olimpikon, de nemzetközi szinten is nagyon jó vitorlázó könnyen lehet, az erős mezőnyökre pedig nagy szükség van”.

20-30 csomós szél vár a magyar csapatra a Sydney Hobarton!

Itthoni idő szerint szerda hajnal 3 órakor immár 74. alkalommal rajtolt az ikonikus ausztrál verseny a Rolex Sydney Hobart. 85 ütőképes csapat, köztük a verseny történetében először egy magyar hajó is rajthoz állt.

Hajókiállítást karácsonyra!

Ahogy a korábbi években már megszokhattuk, már az ünnepek közeledtével elindult az online jegyvásárlás a 2019. február 21-24 között megrendezésre kerülő Budapest Boat Show kiállításra, hogy meglephessük egy-egy belépőjeggyel családtagjainkat vagy barátainkat a hajózás tél végi eseményére, mely megtöri az egyhangú várakozást a szezon kezdésig.

MAGYAR CSAPAT A SYDNEY-HOBART VERSENYEN

Bár már csak pár nap van hátra 2018-ból, még mindig van miért izgulni a magyar vitorlázóknak. A világ egyik legnagyobb versenyén, a karácsony másnapján rajtoló Sydney-Hobart versenyen ugyanis először indul magyar csapat. A HUN001 vitorlaszámmal rajtoló egységet Ormándlaki Áron szervezte és vezeti.

Kollár Lajos: Mindig a maximumra törekszünk

Soha nem látott évet zárt a magyar vitorlázás: a szövetség versenyein megdőlt minden részvételi rekord, az ország első két tokiói kvótáját szerezte Érdi Mári és Berecz Zsombor, aki ráadásként világbajnok is lett, a sajtó felfedezte a sportágat, soha annyi cikk, tudósítás, közvetítés nem jelent meg a vitorlázásról, mint 2018-ban. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke értékelte az idei sikerévet.

ÚJABB ELISMERÉS FA NÁNDORNAK

A vitorlázásban elért eredményeinek köszönhetően a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja lett Fa Nándor vitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2019-01-11 09:23 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

mAgyarországon nincsenek "döntéshozók", egy ember dönt. Éppen ezért nem is lehet érdemi vita, értelmetlen az előzetes vizsgálat, feleslegesek a hatástanulmányok. Ha szerencsénk van akkor még akár érte

Gelencsér György 2019-01-10 16:49 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

Kedves Sanyi!

Remek, részlet gazdag hozzászólást publikáltál. Nagyon szépen köszönjük! Sok állításoddal egyet is kell, hogy értsek, ugyanis tényleg ez a helyzet. Viszont akad olyan is, amihez hozzá te

Péter Csurgai 2019-01-10 16:17 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

Teljes mértékben egyetértek a cikk írójával,Bagyó Úrral ! Ugyan zsigerből utálom a túlszabályozást,a túlzott adminisztrációt,ennek ellenére úgy gondolom,hogy az elméleti és a gyakorlati vizsga nélkülö

Balogh István Fefi 2018-12-14 16:39 Ez a hét is jól kezdődött!

Még meg is könnyeztem… ❤️
(én, vén szentimentális marha…😕🤫)
Szívmelengető „hétköznapi” történet. 💖
Nem mellesleg, igen remek írás. 👍👌💥

Gab 2018-12-11 19:36 Rekviem a kalózokért

Ne add fel. A probléma sokkal bonyolultabb, főleg 60 év távlatából. Rengeteget változott a világ, de főleg mAgyarország.
Ráadásul mostani szövetségesünk az akkori szövetségesünktől igen eltérő ideológ

1. / 20 oldal