Lassan kezdődik a szezon!

Pünkösdi Regatta 2024 - Visszatért a nagy túraverseny Keszthelyre

2024. May 22. - Verseny

Három nap mozgalmas versenyzést és fergeteges mulatást hozott a 35 éves Pünkösdi Regatta Keszthelyen, a gyenge szél ellenére izgalmas pillanatok voltak minden versenynapban. Az abszolút versenyt az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte, az RSM Sailing Team azonos pontszámmal második lett, a Process Solution veheti át jövőre a bronzérmet.

További friss anyagok

Idén is jön a női vitorlázók eeménye, a Steering the course

2024. May 17. - Horizont

A World Sailing idén is meghirdette a Steering the Course (STC) elnevezésű tematikus, nőknek szóló nemzetközi vitorláshetet, amelyhez csatlakozásra várja a nemzeti szövetségeket. Idén az olimpiára fókuszál a programsorozat, amelynek idei kiadása már hagyományosnak is nevezhető, hiszen a 2024-es fesztivál már a negyedik a sorban.

Rácz Mihály 6. lett az ILCA 6 EK versenyen

2024. May 17. - Verseny

Az olaszországi Punta Alában rendezték az ILCA 6 Eb és ifjúsági vitorlás világbajnokság válogató Európa-kupa versenyt.

A víz szalad, a kő marad

2024. May 15. - Horizont

Évente csupán egyetlen egyszer élem át ezt az érzést. Temérdek gond – baj - betegség, pocsék hidegecske esős napok után először futunk ki a vízre. Megkésve bár, de beszívhatom szeretett Balatonunk, más vizekkel össze nem keverhető illatát. Csodálatos! Bejárjuk a kezdő kört. Meghallgatjuk Tihany partjainál a kabócák harsány ciripelését, a madarak énekét. Majd visszacsúszunk Balatonföldvárra. Vannak ám itt történések!

Az erős hullámzás sem szegte kedvüket a fiataloknak

2024. May 15. - Verseny

A Riminiben megrendezett RS FEVA I. Olasz Nemzeti bajnokságon 77 hajó, 154 versenyző állt rajthoz. Az olaszokon és a magyarokon kívül 4 hajó érkezett Litvániából.

Magyar ezüst az F18 Catamarán Croatian Trophy Challange 2024 navigációs túraversenyen

2024. May 15. - Verseny

Május 8-11. között rendezték a 9. Croatian Trophy Challange F18 katamarán túra versenyt (a 8. versenyről ITT a Mendele-Skomal páros beszámolója). Idén 7 nemzet versenyzői (horvát, osztrák, olasz, svájci, német, lengyel, magyar) köztük 2 magyar egység küzdött az első helyért, a festői horvát szigetek között. Ugyanis a horvátok hagyományos katamarán versenyének a fő nehézsége a szigetek közötti tájékozódás és navigáció.

További cikkek

Újdonságok az előnyszámítási rendszerekben

A Technikai Bizottság (TB) megalakulását követően a 2019-2020-as munkák folytatásaként 2023 őszén fogott hozzá az előnyszámítási rendszerek felülvizsgálatához. A bizottság előnyszámítási csoportja Szeremley László vezetésével a Szüreti Regatta után kijelölt 14 versenyt, amelyek a 2024-es alapvető számítások kiindulását jelentik.

70 évesen hetvenedszer versenyben a Balaton körül

Ha csecsemőkorától minden évben csak egyszer kerülte volna meg a Balatont, akkor jönne ki ez a kerek szám. De természetesen nem így történt. Az első Kékszalagján tizenkilenc éves volt, utána annyira elvarázsolta a minden évszakban és napszakban más arcát mutató tó, hogy attól kezdve gyakorlatilag minden évben részt vett valamilyen tókerülőn.

Szombaton rajtol a Tolnay Kálmán Emlékverseny

A versenyre versenyengedély és sportorvosi-engedély nélkül is, minden szabadidős és túravitorlázó nevezését szeretettel várja a Balatonfüredi Yacht Club.

ISMÉT FÉLÁRBÓCON A BYC LENGŐ

2024. április 25-én, életének 77. évében elhunyt Lettner Adorján János.

Berobbantak a J/70-esek a Balatonra!

Április 19-21. között rendezték a Magyar J/70 Hajóosztály első versenyét. A Tavaszi Flottabajnokság helyszíne Révfülöpön, a Cholnoky Jenő Gyermek-és Ifjúsági kikötő volt. Az első flottabajnoki címet a BYC színeiben versenyző Tóth Virág által kormányzott MaffiJa csapata nyerte. A világ egyik legnépszerűbb one design sporthajó osztályának flottája itthon is nagy lendülettel fejlődik, sok fiatal versenyzőt vonzott be már most. Nyáron már akár 10 hajóval is találkozhatunk a One Design Balaton Tour versenyeken.

Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán

Érdi Mária újabb sporttörténelmi sikere! Az ILCA 6 hajóosztályban versenyző klasszisunk átvette a vezetést a világranglistán. Az MVM SE világ- és Európa-bajnoka a rangsor dobogós helyein a német Julia Buesselberget és dán Anne-Marie Rindomot előzi meg.

Hyéres-re figyel a vitorlás világ

A körülbelül két hónap múlva kezdődő ötkarikás játékok miatt hatalmas az érdeklődés az idén 55. alkalommal megrendezett Francia Olimpiai Hét iránt: öt kontinens 90 nemzetéből körülbelül ezer vitorlázó adta le a nevezését. Ez a világkupa verseny lesz az utolsó nagy erőpróba a 2024-es párizsi nagy megmérettetés előtt!

Tengeri ütközet

25 éve, hogy először rendeztek tengeri túraversenyt magyar vitorlázóknak. Az ötletgazda Hovanec Zoltán és elválaszthatatlan társa, szövetségese Dragan Penjalov negyed százada változatlan lelkesedéssel szervezik, tartják életben ezt a különleges eseményt, amit méltán nevezhetnek a magyar túravitorlázók legnehezebb tengeri versenyének.

Eredményes volt az Európai Vitorlás Szövetség balatonfüredi közgyűlése

Az Eurosaf balatonfüredi közgyűlésén több fontos döntést is hoztak a küldöttek az európai vitorlázás jövőjéről és fejlődéséről. A küldöttek elfogadták az elnöki, a főtitkári beszámolókat, valamint a 2023-as és a 2024-es költségvetéseket is.

Évindító 29er clinic

Az Alsóörsi Marina Vitorlás Klub a 9er osztályszövetséggel együttműködve 2024.04.12-14 között szervezte az idei év első edzőtáborát 29er osztályban.