Mindjárt tavasz!

„A KÉKSZALAGOT KESZTHELYTŐL VISSZAFELÉ KELL TUDNI MEGNYERNI”

2020. July 4. - Kékszalag

Már a karantén alatt is edzett fiával Petrányi Zoltán a tavalyi Kékszalag győztes Racing Django kormányosa. Most az idei verseny előtt három héttel egy külföldi taktikussal folytatják az edzéseket, annak érdekében, hogy még optimálisabb beállításokat tanuljanak a katamaránon. Azt is elárulta: szinte megjósolhatatlan, hogy ki nyeri meg az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, ugyanis az élmezőny hajói egytől-egyig nagyesélyesek. Petrányi Zoltánnal beszélgettünk.

További friss anyagok

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon!

2020. July 2. - Verseny

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban.

Összefoglaló videó a Fehér Szalagról

2020. July 1. - Verseny

Változatos időjárás, izgalmas csaták, remek felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra. Nézzétek meg hosszabb összefoglalónkat a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round múlt szombati versenyéről. Az operatőr Ladányi János volt.

Július 4-én indul a 174. hajózási szezon főidényi időszaka a Balatonon!

2020. July 1. - Horizont

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat.

BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny

2020. June 30. - Verseny

A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében, szombaton (2020.07.04.) kerül megrendezésre a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség a vitorlázóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhatnak, akik egyszerűen csak szeretnék kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.

Júniusi hírek a Garda-tóról

2020. June 30. - Verseny

A Circolo Vela Gargnano elnöke, Lorenzo Tonini küldött friss híreket a járvány utáni olasz vitorlázás helyzetéről - többek közt a 70. Centomiglia megrendezésének lehetőségeiről.

Nem annyira friss

Nyakunkon már a nyár

2020. June 28. - Horizont

Bizony, az első része el is illant. És még valójában nem is túráztunk a Balatonon. Igazán nincs mentségem rá. Most viszont, annyi nehézség és balszerencse után, azért is nekiindulunk virtuális körutazásunknak. Lássuk tehát, hogyan élte túl szeretett tavunk az elmúlt hónapok tilalmait.

Nanushka nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat

2020. June 28. - Verseny

Bár az időjárási előrejelzések 6-8 csomós erősségű szelet jósoltak, végül nem volt könnyű dolga a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round résztvevőinek. A rajtnál és a verseny első szakaszán, a Balatonfüred-Balatonkenese távon nagy különbségeket tapasztalhattak a mezőny tagjai az északi, valamint a vízközépi, vagy déli taktikákkal kapcsolatban, így alaposan „szétrázódott” a több mint kétszáz versenyben részt vevő hajó.

Egy nehéz nap a Nádas Kupán

2020. June 27. - Verseny

A koronavírus miatt a Nádas Kupa versenysorozat idei első állomásán, Alsóörsön – ahogy az a meteorológiai előrejelzés alapján várható volt – nehéz napon van túl az Audi – Nádas Kupa mezőnye.

Szombaton Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj

2020. June 24. - Verseny

Újabb tradicionális versennyel folytatódik a szezon. Az Ezüst Szalag és a Tramontana Kupa után, most szombaton a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round következik, ami újabb felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra. A koronavírus járvány miatt továbbra is nagyon fontos az óvatosság, így nevezni – ezúttal is - kizárólag a VIHAR rendszeren keresztül lehet.

Júliusban kikerülnek a kardinális jelek Tihanyhoz

2020. June 23. - Horizont

Összesen nyolc kardinális jelet helyeznek ki Tihany közelébe, ahol az év elején a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. konzorciumban a Magyar Országos Horgász Szövetséggel úgynevezett „akadókat”, köznyelven süllőfészkeket telepített a Balatonban.

További cikkek

Ripka László Emlékverseny 2020

A hétvégén rendezte meg a Regatta Yacht Club hagyományos Ripka László Emlékversenyét. A regattán négy hajóosztályban (11m OD, Európa 30, Dragon, Folkboat) összesen huszonöt egység állt rajthoz. A mind a 4 hajóosztálynak ranglista versenyen a tervezett 6 futamból a viharos szél miatt csak egy futamot sikerült rendezni.

AUDI Nádas Kupa Alsóörsön

A Nádas Kupa Sorozat kezdeményezés 2017-ben a Kereked Vitorlás Klub ötlete alapján indult útjára annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson a kezdő vitorlázó ifjoncok versenykörülmények közötti fejlődésére, tapasztalat gyűjtésére.

FONTOS VÁLTOZÁS: EGYSZERŰSÖDIK A VERSENYENGEDÉLY KÁRTYA REGISZTRÁLÁSA

2020. június 22. hétfőtől változik a kártyaalapú versenyengedélyek regisztrációja a Vitorlázz Itthon kedvezményrendszerben. Ettől a naptól nem kell külön aktiválást végezni, hanem a VIHAR-ban tárolt adatokkal lehet belépni a Vitorlázz Itthon applikációba, és élni a szolgáltatói kedvezményekkel!

Bódy-Koleszár csillogás volt a hétvégén

Beszámoló Májó tollából egyszeri leírás után átolvasás nélkül, hogy tudjátok mi történt az év első versenyén.

Ranglistaversennyel indult a versenyszezon a nyugati medencében

Balatonmáriafürdőn a hétvégén rendezett O’pen Skiff ranglistaversennyel indult be a nyugati medencében a versenyszezon. Tatai győzelemmel kezdte a szezont az utánpótlás osztály.

Péntektől Rooster-Monautix BYC Kupa

Péntektől a fiatalok „veszik birtokba” a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi és Tihany közötti vízterületet, ugyanis ekkor kezdődik a Balatonfüredi Yacht Club által szervezett, immáron hagyományosnak tekinthető BYC Kupa, amely idén - a névadó szponzornak köszönhetően - a ROOSTER-MONAUTIX BYC Kupa nevet kapta.

F. W. Raiffeisen Private Banking ifjúsági kupa 2020

Befejeződött az évad első ifjúsági versenye a balatonföldvári Spartacus V. E. rendezésében. 4 hajóosztály 70 versenyzője mérte össze tudását a korlátozások miatt későn kezdődő ifjúsági szezon első eseményén.

Ezüst Szalag beszámoló

Egy hónapja még biztos volt bennünk némi aggódás, hogy vajon idén lehet-e nem hogy versenyezni, hanem egyáltalán hajózni szabadon. Május közepe helyett június elejétől végre hivatalosan versenyezni is lehet! Így került június első hétvégéjén megrendezésre az Ezüst szalag, a táv Balatonföldvártól Balatongyörökig, és vissza. Nevezhető Kékszalag bemelegítőnek, annak is, szerintem mondhatom a legkeményebb, legembertpróbálóbb részének, az éjszakai menet miatt. A csapatba idén újonnan kerültem, a hajóval is ismerekedem még, szóval valóban kihívás volt!

MEGALAKULT A BALATON25 OSZTÁLY!

A 2019 őszén a B25 típusú hajóknak szervezett III. VEGA YACHTSPORT Vitorlás Kupán felmerült az igény a B25 osztály megalapítására. A Magyar Vitorlás Szövetség örömmel fogadta és támogatta a kezdeményezést.

Egy félbeszakadt Keszthely-Kenese rekorddöntési kísérlet

Saját 3 óra 18 perces Keszthely-Kenese egytestű rekordjának megdöntésére tett kísérletet a napokban a Flaar 26 RR típusú, Nelson Flottalízing nevű hajójával Varga Lajos és csapata. Bár a kísérlet Balatonfürednél félbeszakadt, sok értékes tapasztalattal gazdagodtak és úgy látják, akár még ebben a szezonban ismét nekivághatnak a rekorddöntésnek. Lássuk a részleteket.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2020-06-26 12:12 Bódy-Koleszár csillogás volt a hétvégén

Gratulálunk:)
KoleP egy másik kormányosával:
https://uploads.disquscdn.c...

Péter Csurgai 2020-06-01 09:22 Ránk kacsint a hajnal

Szíven ütött a füredi vendéghelyek értékesítéséről szóló pár mondat ! Néhány évvel ezelőtt azért nem tudtam kikötni Füreden,mert a vizes VB miatt volt lezárva a móló.....Azóta csodálatos éjszakákat si

Gab 2020-05-22 05:52 Háborog a tenger

Badacsonyban árulnak már Molotov koktélt? Mindig érnek meglepetések...

Gelencsér György 2020-05-20 16:53 Háborog a tenger

Köszönöm a felvilágosítást! A gyógyszer beszerzése nemsokára megtörténik (Badacsonyban). Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Gab 2020-05-12 13:33 Háborog a tenger

Merlin, sajnos nekem kell tudatnom Veled, hogy az Ürge-Vorsatz szindrómád elérte a kifejlett állapotot:

https://uploads.disquscdn.c...

1. / 20 oldal